DE IJSVRIENDEN

De gezelligste club van Brabant!

PROEFLES

MAILCHIMP

Scan deze qr-code om je aan te melden voor de mail lijst:

WHATSAPP

Mis niets en scan deze qr-code om je aan te melden voor de WhatsApp lijst:
Whatsapp

GA DIRECT NAAR

Maandagavond:

Zaaltraining

Wie: alle leeftijden (er wordt getraind in 2 groepen) 
Waar: MFC d'Alburcht te Wijk en Aalburg
Tijd: 18:30 - 19:30 uur

Korte beschrijving: De zaaltraining wordt voor de oudere groep gegeven door Bert van Renswoude en de jeugd wordt getraint door Patricia van Bommel. Na het inlopen en rekken wordt er bijvoorbeeld in schaatspas door de zaal 'gelopen' om de bovenbeenspieren te trainen, maar
óók om te werken aan het evenwicht, de schaatshouding en de motoriek. Je hoeft je voor deze training niet van te voren aan te melden. Schone gymschoenen zijn vereist. Na afloop kan je douchen. Wel zelf je handdoek meenemen.

Schaatstraining/schaatsles voor recreanten

Wie: beginnende en gevorderde recreanten
Waar: 400 m kunstijsbaan Breda
Tijd: 18:30 - 20:00 uur

Korte beschrijving: In groepjes van verschillend niveau worden er flink wat rondjes gereden. Het liefst in een treintje. Er worden aanwijzingen gegeven over techniek en schaatshouding door de verschillende trainers. Na afloop wordt er onder het genot ven een kopje koffie of chocomel in de kantine van de ijsbaan gezellig nagepraat. Voor diegenen die nog niet zo lang lid zijn van onze club is het zeker een aanrader. Je ervaart er de gezelligheid van de club, je leert er andere clubleden kennen en je kunt ervaren hoe het is om op een 400 meter baan te schaatsen.


Dinsdagavond:

Schaatstraining voor licentiehouders

Wie: licentiehouders en fanatieke recreanten
Waar: 400 m kunstijsbaan Breda
Tijd: 18:30 - 19:45 uur

Korte beschrijving: Deze schaatstraining voor (wedstrijd)rijders vindt plaats tijdens speciale trainingsuren van het KNSB Gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland. Voor deze training heb je abonnement met een KNSB-licentie nodig. Met zo'n licentie is er dan de mogelijkheid om aan gewestelijke wedstrijden mee te doen. Meestal op zaterdag- en zondagavond. De ijsvrienden trainen op deze uren in kleine groepen met eigen trainers. De training bestaat uit schaatstechnische training, interval- en duurtraining en wedstrijdvoorbereiding.


Donderdagavond:

Schaatstraining voor licentiehouders

Wie: licentiehouders en fanatieke recreanten
Waar: 400 m kunstijsbaan Breda
Tijd: 18:30 - 19:45 uur

Korte beschrijving: Dit is dezelfde schaatstraining als op dinsdagavond (zie korte beschrijving). 

Shorttrack training voor jeugd

Wie: jeugd 
Waar: 30 x 60m kunstijsbaan Breda
Tijd: 18:45- 20:30 uur

Korte beschrijving: Shorttrack is een vorm van hardrijden op de schaats op een 111,12 meter lange ovaal welke uitgezet wordt op een ijshockeybaan. In tegenstelling tot het langebaanschaatsen is de tijd van een rijder niet van belang. Naast techniek en conditie hebben shorttrackers ook behendigheid, tactiek en acceleratievermogen nodig.


Zaterdagavond:

Schaatstraining voor pupillen

Wie: pupillen 6 t/m 12 jaar 
Waar: 333 m kunstijsbaan Breda
Tijd: 17:30 - 19:30 uur

Korte beschrijving: De training vindt plaats op een ijshockeybaan, zodat de snelheid laag is en de nadruk op de techniek ligt. Veel aandacht is er voor de lichaamshouding tijdens het schaatsen, de juiste afzet en de bochtentechniek. Er wordt gewerkt aan het evenwicht, zoals balanceren op
één schaats, recht op de schaatsen staan, diep zitten, pootje over, achterop de schaats zitten zodat je goed glijdt, enzovoort...


Natuurijsbaan:

Als de natuurijsbaan in Wijk en Aalburg geopend is, dan zullen in principe de trainingen van donderdagavond en zaterdagavond hier naar toe verplaatst worden (in overleg met de betrokken trainers). Er zal dan van 18:00 uur tot 19:00 uur getraind worden. 

 

 

 

ZOEKEN

CLUB VAN 100